Om oss

Vi satsar mot framtiden.

Vi på Villans Glas arbetar för att ligga så långt fram som möjligt i utvecklingen i vår bransch. Inom vissa områden är vi redan först i landet, inom andra behöver vi bli bättre. Vi strävar dock ständigt efter att ligga i framkanten. Vårt mål är att arbeta långsiktigt och vara ett lokalt familjeägt företag.

Vår personal består till stor del av unga, vetgiriga medarbetare som ser varje ny lösning som en utmaning. Därtill har vi vårt rutinerade garde med de lite äldre som samtidigt håller liv i den tradition som yrket bär med sig.

Vi är sedan 2017 en del av Glaskedjan, en av Sveriges största kedjor bestående av fristående glasmästerier. Genom vårt delägarskap i Glaskedjan får vi bättre avtal med leverantörer, utbildningar och är ISO-certifierade enligt ISO9001 och ISO 14001.

Vi är ett auktoriserat bilglasmästeri av Glasbranschföreningen och uppfyller Dekras hårda krav på kvalitet, miljö och arbetsmiljö.

MTK-auktoriserade, vi följer branschens anvisningar och riktlinjer vad gäller val av material, montering samt övriga krav som gäller för t.ex. brandglas, säkerhetsglas mm.

På Villans Glas får du daglig service:

  • Hämta de glas som du beställt.
  • Lämna in dina trasiga fönster för reparation på förmiddagen. Du kan oftast hämta dem på eftermiddagen. (Ring och kolla att det finns utrymme!)
  • Lämna in dina nytillverkade bågar för glasning. Du får ett proffsigt kittningsarbete utfört på kort tid.
  • Laga stenskott på din vindruta. (Se förutsättningar på sidan om bilrutor!).
  • Byt vindrutan eller sidorutan på din bil. (Ängelholm och Klippan)

Butik och verkstad i Ängelholm

Glasmästeriet har funnits i nuvarande lokaler sedan 1966. Under senare år har lokalerna fått en välbehövlig upprustning både invändigt och utvändigt. Klicka här för att se öppettider.

Verkstaden i Klippan

I Klippan har vi sedan 2013 verksamhet i samma lokaler som tidigare Helgessons Glas. Här kan vi upprätthålla god service och behoven av glasmästeritjänster till Klippanborna. Klicka här för att se öppettider.

Verkstaden i Båstad

I Båstad har vi funnits på Kalkvägen 4, sedan 2000. Här kan vi serva Båstadborna med allt inom glasbranschen. Tisdagar och torsdagar är verkstaden bemannad på förmiddagen. Klicka här för att se öppettider.

Verkstaden i Örkelljunga

I Örkelljunga har vi funnits på Hammarsmedsgatan 3A, sedan 2017. Här tog vi över verksamheten och lokalen efter Örkelljunga Glasmästeri och kan fortsätta serva kunderna kring Örkelljunga med allt inom glasbranschen. Klicka här för att se öppettider.