Historia

Vår historia – från 1953 in på 2000-talet

Villans Glasmästeri grundades av Knut Svensson år 1953.

Han lånade då 35:- på sin dotters sparbanksbok, satsade sitt yrkeskunnande och lyckades få tusen kronors kredit av en glasleverantör i Eslöv. De 35 kronorna behövde han för att klara telefonräkningen.

Det var alltså så det började. Villans Glas första verkstad inrymdes i en liten källarlokal i ett hyreshus på Planteringsvägen på bostadsområdet Villan i Ängelholm. Snart flyttade man till större källarlokaler på Kallenbergsgatan en bit bort. Här utvecklades glasmästeriet och efter hand anställdes flera glasmästare och kontorspersonal. 1965 byggde Knut Svensson en helt ny verkstad på Kungsgården, som då låg i utkanten av stan. På 70-talet blomstrade företaget och hade som mest 17 anställda.

I februari 1998 dog Knut Svensson, 75 år gammal. Hans son, Jan Svensson, tog då över firman. Han fortsatte i samma anda som tidigare tillsammans med hustrun Ulla Svennson och sonen Andrè Svensson.

År 2000 köptes NP-Nilssons glasverksamhet i Båstad upp och ingår nu i företaget som filial.

Verksamheten utökades med en filial i Klippan i samma lokaler som Helgessons Glas hade funnits och Henrik Helgesson blev ansvarig för denna filial.

Örkelljunga Glasmästeri lades ner år 2017 öppnades även där en filial så nu täcker verksamheten hela nordvästra Skåne.

Under 2018 blir Henrik Helgesson verksamhetsansvarig för hela Villans Glas.